Elindult a jelentkezés a Telekom Kraft

AI bajnokságra

VERSENY LEÍRÁSA

Szeretnétek megmutatni, hogyan használható a mesterséges intelligencia a tanuláshoz? 🚀 Itt a lehetőség! Középiskolás csapatok és tanárok jelentkezését várjuk a Telekom Kraft AI Bajnokságra, ahol kísérletezhettek, bizonyíthattok, élményeket szerezhettek és értékes nyereményeket zsebelhettek be!KÍSÉRLETEZZ A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL!

Lepjétek meg a világot azzal, hogy miként turbózza fel az AI a tanulmányaitokat a leginnovatívabb módon! Rajtatok a sor, hogy utat mutassatok mások számára abban, milyen menő és kreatív módon használható az AI a tanuláshoz.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:     2023.10.29.ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK VÁRNAK RÁTOK! 🏆

Jelentkezzetek és kísérletezzetek a mesterséges intelligenciával, mert az új tapasztalatokon kívül értékes nyereményekkel is gazdagodhattok! Nyerjetek Oculus Quest 2-t, okoskarkötőt, vezeték nélküli fülhallgatót, T Tablet-et, éves belépőt a Ludwig Múzeumba vagy épp a főnyereményt, egy külföldi utazást Linz városába az Ars Electronica Centerbe!

NYEREMÉNYEK

Fődíj

Kirándulás Ausztriába az Ars Electronica Centerbe! A "Jövő Múzeuma" öt emeleten kínál élményteli bepillantást a számítógépek, a legújabb technológiák és a digitális világába.

T Tablet 5G

A Telekom legújabb sajátmárkás 5G képes tablete!

Baseus MZ10 True Wireless fülhallgató

 

Oculus Quest 2 VR szemüveg

 

Éves bérlet a Ludwig Múzeumba

 

Jelentkezem

ISMERJÉTEK MEG A ZSŰRIT! 🔥

A zsűritagok sokszínű módon kötődnek a mesterséges intelligencia világához. Alig várják, hogy tanúi legyenek a találékonyságotoknak, díjazzák a fantáziátokat és építő visszajelzéseket adjanak!

BÖBE

Énekes-dalszerző

“A karantén alatt beleástam magam a producerkedés világába és azóta önállóan meghangszereltem a teljes debütáló albumomat, számos dalomat, valamint producerként részt vehettem a Telekom Kraft dalának megalkotásában is, ahol a mesterséges intelligenciával dolgozhattam közösen. Ez a tapasztalás számomra nagyon inspirálónak és érdekesnek bizonyult: úgy gondolom, hogy egyre nagyobb teret kap az AI, ami a Kraftos projekt óta is rohamos tempóban fejlődik. A dalszerzésben például óriási segítség lehet, mind a produceri munka, mind pedig a dalszövegírás, dalszerkeszet megalkotásának tekintetében. Az AI által nyújtott techonlógiát lehet okosan használni, és én mindenképp azt gondolom, hogy érdemes kiaknázni a benne rejlő, egyre izgalamsabb lehetőségeket. Kíváncsian várom, hogy a verseny során a diákok hogyan alkalmazzák majd az AI-t, nagyon sok kreatív megoldásra számítok.“

Szendrői Csaba

Az Elefánt zenekar tagja, költő, szövegíró

“Szendrői Csabi vagyok, az Elefánt zenekar egyik tagja, néha picit költő, néha picit kreatív szövegíró… és még pár egyéb, de mindenképp a művészetek és a természettudományok metszetében félúton. Kedves témám az AI, véleményem szerint a mesterséges intelligencia megalkotásával az emberiség egy új evolúciós mérföldkőhöz érkezett, ahol is meg kell tanulnia azt a lehető legjobban a saját szolgálatába állítani. Minél hamarabb, minél hatékonyabban, annál jobb. Lássuk mire megyünk együtt.”

Lil Frakk

Rapper, műsorvezető

“Amikor már Zámbó Jimmy performanszában halljuk 50 Cent-től a Candy Shop-ot, akkor már érezhetően utolóért minket az AI. Zenei mintákat, dallamokat, karaktereket tud már létrehozni a mesterséges intelligencia. Az, hogy ez hogyan tud beleépülni a kortárs művészetbe, az éppen most történik. A mostani generációknak a feladata, hogy megtanuljon ezekkel együtt dolgozni, és ja ez elég parásan hangzik. Kíváncsi vagyok miket dob a gép, és hogy milyen produktumok jönnek. Remélem két szó: profi lesz, egy szó: várom!”

Készman József

Művészettörténész, kurátor, kulturális evangélista, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

“Azt gondolom, hogy az AI elterjedése mindennapi életünkben az egyik legmeghatározóbb változás az emberi civilizáció történetében. A megváltó erejű nagy változásba ugyanakkor kis világvége-hangulat rondít bele, valószínűleg már csak abból adódóan is, hogy nem vagyunk felkészülve ekkora léptékű, hirtelen jött evolúciós ugrásra. Száz évvel ezelőtt Freud azt mondta, "az ember nem úr a saját háza táján" - értve ezalatt, hogy elképesztően összetett rendszer vagyunk, és magunk sem tudunk saját (tudat alatti) késztetéseinkről, más szavakkal: az ember egy működő fekete doboz, amibe nehéz belelátni. Napjainkban ez a megfoghatatlan lény egy saját, szintén beláthatatlan programon dolgozik. Számomra az AI a művészetekben és a művészettudományban afféle bölcsek köve, vagy fénykard, amellyel szuperképességekre tehetünk szert. A tanulás világában egyenesen legyőzhetetlenséget adó amulettnek tartom, amit az ember igyekszik mindig magánál tartani.”

Szabó Béla

A Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója

„A Telekomnál napi szinten dolgozunk a mesterséges intelligenciával, gondoljunk csak például virtuális asszisztensünkre, Vandára, aki rengeteg ügyfélnek segít nap mint nap az ügyintézésben. Ugyanakkor digitális szakértőkként azt is fontosnak tartjuk, hogy leegyszerűsítsük, és kézzelfogható példákon keresztül mutassuk meg az embereknek, hogy mennyi mindenre használható az AI. Most futó kampányunkban például kisvállalkozóknak biztosítunk rádiós megjelenést, és arra kérjük őket, hogy a mesterséges intelligencia segítségével írják meg a reklámszövegüket. Saját munkánkban mindig törekszünk arra, hogy újszerű, innovatív dolgokat hozzunk létre és ne rutinszerűen végezzük el a feladatokat. Arra biztatom a csapatokat is, hogy merjenek kísérletezni. Minél meghökkentőbb egy megoldás annál jobb.”

Horváth Varga János

Head of AI – Telekom Enterprise Unit

“2003-ban mérnök informatikusként végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd szoftverfejlesztőként kezdtem szakmai pályafutásom. A vállalatirányítási szoftverfejlesztés után hálózatokkal, alközpontokkal és mobil biztonsági megoldásokkal is dolgoztam. 2008 óta foglalkozom contact centerekekkel architektként, később a terület vezetőjeként. A Magyar Telekom Vandájának 2018-as indulása óta a mesterséges intelligencia ügyfélszolgálati rendszerekben történő alkalmazása a fő területem. Jelenleg a Vanda 2.0 program vezetője vagyok, valamint a nagy nyelvi modellek (GPT) vállalati megoldásokban történő alkalmazásával és az általam vezetett MI központ fejlesztésén dolgozom.”

JELENTKEZZ CSAPATODDAL!

TEGYÜK EGYÜTT IZGALMASABBÁ A TANULÁST! 🤝

Tartsatok velünk, formáljuk együtt a kreativitást és az innovációt. Inspiráljunk és inspirálódjunk! A Telekom Kraft AI Bajnokság forradalmasítja a mesterséges intelligenciával történő kísérletezést. Tegyük együtt izgalmasabbá, vonzóbbá és élményszerűvé a tanulást!

2-3 fős diák + 1 tanár összetételű csapatok jelentkezését várjuk, ahol első körben egy online fordulóban mutathatjátok meg tudásotokat és kreativitásotokat az AI terén. A döntő pedig Budapesten egy élő eseményen zajlik majd.

Nem dolgoztatok még mesterséges intelligenciával? Nem probléma! A nevezést követően mindenki számára biztosítunk egy alap segédletet, amivel elindulhat az AI-al történő kísérletezés útján! Tapasztalat nélkül is bátran jelentkezzetek!

* A tanárod adatainak megadása előtt kérjük egyeztess előre az érintettel!
** Kiskorúak számára a regisztrációhoz a törvényes képviselő írásos hozzájárulása szükséges. A szülői hozzájáruló dokumentum letölthető az alábbi linkről. A kitöltött és aláírt dokumentumot kérjük, hogy szkennelve vagy lefotózva küldje vissza részünkre a hello@telekomkraft.hu e-mail címre.

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Oszd meg velünk, hogy jelenleg milyen módon használod a mesterséges intelligenciát a mindennapjaid során!

1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
Tovább
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
Tovább
 
 
3
 
4
 
5
 
6
Tovább
4
 
5
 
6
Tovább
 
 
 
 
5
 
6
Tovább
 
 
6

Köszönjük, hogy megválaszoltad a kérdéseket!

Hiba történt, kérjük próbálja később!